Investeren in werkplezier schoolteam

✔  Elkaar vinden en betrekken
✔  Wederzijds helpen
✔  Begrepen voelen
✔  Steun van collega’s

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER

Gelukkige werknemers zijn productief en dringen ziekteverzuim terug. Investeer in werkplezier en voorkom oplopende verzuimkosten! Werkplezier zorgt ervoor dat gezonde werkdruk niet omslaat in ongezonde werkstress. Hoe creëer je meer plezier, begrip en betrokkenheid op de werkvloer?

COMMUNICATIE, OPENHEID EN VITALITEIT

Breng je team in balans met SchoolBoost. Het gezond en veilig functioneren op de werkvloer wordt bevorderd door een optimale driehoeksrelatie tussen schooldirecteur, leerkracht en collega.

LEER ELKAAR ECHT KENNEN

SchoolBoost richt zich op het creëren van openheid, een goede samenwerking en positieve communicatie binnen het schoolteam op de werkvloer. Door naar elkaar te luisteren en elkaar te ondersteunen. Dit zorgt voor meer werkplezier, minder stressklachten en een hogere arbeids- productiviteit.

PREVENTIEF HANDELEN IN PLAATS van behandelen

SchoolBoost wil de werksfeer bespreekbaar maken en de betrokkenheid bij het werk en elkaar vergroten. Met als doel een gezonde en veilige werk- omgeving waarin medewerkers gelukkig en vitaal zijn. Preventief handelen voorkomt werkstress, burn-outs en verzuim.

INVESTEER IN WERKPLEZIER

Bevorder de mentale gezondheid op de werkvloer. Versterk je schoolteam en schep een klimaat waar begrippen zoals burn-out, werkdruk, stress en balans bespreekbaar zijn. Ga samen op Schoolboost en behoud de energie en het werkplezier.

De aanpak

FASE 1 | INTRODUCTIE
Samen erkennen dat de werknemers stressklachten ervaren en het moeilijk vinden om fysiek en mentaal fit te zijn. Om het schoolteam meer in balans te krijgen, vergelijken we de actuele met de gewenste situatie. Op basis hiervan bepalen we de koers van de gezamenlijke expeditie.

FASE 2 | TEAMBUILDING EN PORTFOLIO’S
Vervolgens wordt er een energieke teambuildingsessie georganiseerd met alle betrokken schoolteamleden. Het doel van de sessie is om elkaar beter te leren kennen en openheid, vertrouwen en verbinding te stimuleren. Het team gaat op een leuke manier samen aan de slag met onze kennismakingstool: de SchoolBoost portfolio’s. Met als opbrengst dat de driehoeksrelatie wordt versterkt. 

FASE 3 | EVALUATIE
Tijdens de evaluatie worden de ingevulde portfolio’s (vertrouwelijk) besproken. Met deze inbreng van alle teamleden wordt afgesproken wat er nodig is om plezier, begrip en betrokkenheid op de werkvloer te behouden. Individueel en in groepsverband En daar waar nodig met aanvullende hulp. 

FASE 4 | BLIJE BEKERS
Om openheid en een positieve communicatie op de werkvloer te blijven bevorderen, zijn er Blije Bekers. Onze bekers zijn bedrukt met prikkelende vragen om elkaar uit te dagen tijdens het kleine momentje samen bij de koffiecorner. Op deze manier leert het schoolteam elkaar op een andere manier kennen. Leuk en verrassend.