teambuilding

Van individu naar team. Werken aan teambuilding is ontzettend belangrijk binnen schoolteams. Sterker nog: je kan niet samenwerken zonder effectieve communicatie. Een teambuildingsessie is een krachtig middel om de communicatie in het team te verbeteren. Het gaat hierbij om de kunst van verbinden. Betere onderlinge relaties zorgen voor meer contact, meer plezier en meer wederzijds begrip.

Verbinding maken met collega’s is van essentieel belang om optimaal te functioneren op de werkvloer. Als teamleden zich meer verbonden voelen met elkaar zijn ze blijer, zelfverzekerder, creatiever en productiever. Dat heeft logischerwijs een grote positieve impact op de wederzijdse betrokkenheid en de gezamenlijke schoolprestatie. Dit zie je bijvoorbeeld vaak terug in het contact met ouders.

Meer info? Vraag naar onze praktijkervaring.

dus willen jij en je collega's...

  • Je ontwikkelen op o.a. gebieden als luisteren en feedback geven?
  • Meer leren over perspectief nemen en het belang van samenwerken?
  • Het begrip en de onderlinge waardering voor elkaar vergroten?

Ontdek jouw communicatiestijl

In onze workshop teambuilding maken we gebruik van oefeningen die zorgen voor verbinding tussen collega’s. We behandelen onderwerpen als luisteren, samenvatten en doorvragen, de impact van gedrag en het respecteren van andere perspectieven. We gaan ook in op de dynamiek van feedback en de te hanteren communicatiestijl. Allemaal facetten die bepalen hoe sterk jullie onderlinge verbinding is en kan worden.

Durven jullie als team uit jullie comfort zone te stappen en de verbinding met elkaar aan te gaan? Na deze teambuilding sessie waarderen jullie elkaars unieke bijdrage meer en voelen jullie meer verbinding. Dat ga je terugzien in het teamgevoel en de teamprestaties.

 

meer weten

Neem contact met ons op. We komen graag een kop koffie drinken om dit te bespreken.