ideale leef- en leerroutes van jongeren

Samen op koers naar de ideale leef- en leerroutes van jongeren.

Hoe zorg je voor de ideale leef- en leerroute van jongeren? Verbondenheid is de sleutel tot goed onderwijs. Maak het onderwijs nog tastbaarder. Werk aan de driehoeksrelatie tussen leerkracht, leerling en ouders. Samen met de betrokken po-school, vo-school, het vervolgonderwijs en de gemeente. Stimuleer educatief partnerschap door iedereen een stem te geven in het onderwijs. Zodat iedereen elkaar ziet, hoort en ervaart als gelijkwaardige partners in opvoeding en onderwijs. Waardoor gelijke kansen in het onderwijs worden gestimuleerd. Maak met elkaar tijd om jongeren op de juiste manier te begeleiden in hun persoonlijke leef- en leerroute. Stem af en stuur bij. Haal als één team uit de leerling wat erin zit en bepaal samen het juiste vervolgonderwijs.

Kansengelijkheid

Wij geloven erin dat als we elkaar beter snappen, we het beste uit kinderen en jongeren kunnen halen voor hun toekomstige rol in de maatschappij. Hoe meer je vanuit educatief partnerschap in verbinding bent, hoe beter je samen inschat of je het juiste doet. Zo wordt er beter geluisterd, oprecht contact gemaakt en staat iedereen open voor nieuwe inzichten. Met als resultaat dat de jongeren binnen hun schoolloopbaan de kans krijgen om hun talenten en ambities te ontwikkelen. Om hun dromen waar te maken. Jouw wieg bepaalt namelijk niet jouw toekomst. Iedereen heeft recht op het zijn van een gelukkige wereldburger.

Geef kinderen de boost die ze verdienen

Expeditie Basisschool wil ouders en jongeren meer betrekken omdat het niet precies bekend is wat hun wensen, behoeften en hulpvragen zijn. Dit verschilt namelijk per casus en verdient dus maatwerk. Wij richten ons op de gezinnen die moeilijk functioneren binnen de samenleving. Deze kwetsbare huishoudens hebben dit het hardst nodig en zijn nu nog moeilijk bereikbaar. Samen op koers naar de ideale leef- en leerroute van onze jongeren. We helpen graag als expeditieleiders om deze reis te bepalen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de ideale leef- en leerroute van onze toekomst: de jeugd.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *